Prima comună din România în care se preconizează că va ajunge metroul

Primarul Sectorului 4 anunță prelungirea liniei de metrou M2 dincolo de Centura Capitalei, în comuna Berceni. Astfel, localitatea urmează să devină prima comună din Româna în care va exista o stație de metrou.

„Extindem Bucureștiul! Prelungim linia de metrou M2 și dincolo de centură, în comuna Berceni, localitate ce devine astfel prima comună din România cu acces la transport public de mare capacitate. Acesta reprezintă totodată unul dintre primii pași pentru creionarea viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov”, a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit Ziarul Național. Totodată, edilul Sectorului 4 anunță că vor continua dezvoltarea, zona urmând să fie una atractivă pentru investitori.

Continuăm să prioritizăm transportul public și încurajăm transportul alternativ, pentru creșterea gradului de confort urban. În plus, transformăm zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni”, a transmis Daniel Băluță.

Marţea trecută, Consiliul General al Capitalei a validat solicitarea Primăriei Sectorului 4 care prevede asocierea Primăriei Sectorului cu Consiliul Judeţean Ilfov, Ministerul Transporturilor, Metrorex şi CFR, pentru prelungirea magistralei M2.

În prezent există în desfăşurare două lucrări importante în zona Berceni: podul care va lega comuna de Bucureşti şi va fluidiza circulaţia pe centura Capitalei şi stația de metrou Tudor Arghezi de care locuitorii din această zonă se vor putea bucura de anul viitor.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii