S-a dus festivismul de altădată: Ceremonie restrânsă în Capitală, de Ziua Națională

S-a dus festivismul de altădată: Ceremonie restrânsă în Capitală, de Ziua Națională

Va fi o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf din Capitală, de Ziua Națională a României, cu maximum 400 de persoane. Propunerea vine din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

CNSU propune ca şi în municipiile reşedinţă de judeţ să aibă loc parada de 1 Decembrie cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.
Deciziile, neanunțate încă oficial, vin ca urmare a exploziei de îmbolnăviri cu care se confruntă întreaga țară. S-au transmis câteva reguli de respectat pentru organizarea ceremoniilor de Ziua Națională. Astfel, masca de protecție purtată corect, adică acoperă nasul şi gura, este obligatorie pentru toţi participanţii.

Și dezinfectarea mâinilor este obligatorie, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia.
Trebuie menținută o distanță fizică de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană. De asemenea, perimetrul trebuie delimitat prin semne vizibile.

Se aplică reguli de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii noului coronavirus și se efectuează triajul observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia.
Durata ceremoniei este de maximum o oră, au anunțat autoritățile. Armata va organiza, cel mai probabil, un miting aviatic.
Anul trecut au defilat pe sub Arcul de Triumf peste 3 mii de militari români și 5 sute de militari din 21 de țări aliate, în prezența a zeci de mii de spectatori.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii