Conferinţa Naţională de Fotografie, în weekend, la Muzeul Naţional de Artă al României

Conferinţa Naţională de Fotografie, în weekend, la Muzeul Naţional de Artă al României

Conferinţa Naţională de Fotografie (CNF2024) va avea loc în 21 și 22 aprilie în sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, informează Centrul de Comunicare Vizuală. „Un eveniment pentru toți creatorii de frumos – 2 zile de poveste, inspirație, magie”, promit organizatorii.

Evenimentul grupează speakeri și expozanți din rândul celor mai valoroși fotografi români, recunoscuți la nivel internațional, alături de ateliere specializate pe fotografie din mai multe domenii: fotojurnalism, fotografie documentară, fotografie de sport extrem, automotive, portret și eveniment sau fotografie de stradă. De asemenea, nu vor lipsi proiectele de carte și albumele de fotografie.

CNF2024 reunește pentru prima dată în România fotografi ca: Alex Gâlmeanu, Radu Sigheti, Petruţ Călinescu, Mihai Barbu, Marian Ilie, Cristina şi Cosmin Gârleşteanu, Adi Bulboacă, Daniela şi Marian Sterea, Robert Ghement, Irina Petrichei, Radu Chindriş, Mihnea Turcu. Ei vor aduce pe scena conferinţei poveşti vizuale excepţionale, proiecte fotografice şi peste 260 de ani de experienţă cumulată în fotografie.

„Avem alături de noi profesionişti care au transformat fotografia în stil de viaţă, în călătorii, în ultramaraton sau în proiecte care transmit peste timp poveşti incredibile. Sunt rare ocaziile în care există şansa să ascultăm prezentări de la o echipă atât de valoroasă şi variată de fotografi, oameni care inspiră şi sunt model pentru atât de mulţi dintre noi”, spune Petrică Tănase, organizator.

În era digitală, CNF2024 pune accent pe fotografie ca formă de comunicare şi susţine educaţia vizuală, invitând peste 120 de studenţi de la FJSC, UNARTE, UNATC şi UAUIM să participe activ. Prin dialog şi colaborare între generaţii de creatori, conferinţa vizează să impulsioneze comunitatea fotografică şi să celebreze rolul fotografiilor în cultura actuală.

Conferinţa aduce în faţa publicului şi lansarea unor evenimente conexe sub egida „Poveşti de festival”, expoziţii de fotografie dedicate Festivalului Internaţional George Enescu şi Festivalului Naţional de Teatru. Acestea vor fi prezentate în trei dintre cele mai importante centre culturale din capitală: Muzeul Naţional de Artă al României, Ateneul Român şi Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale, în perioada 12-21 aprilie sub patronajul Ministerului Culturii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii