Criptomonedele și investiția care a făcut populația să piardă toți banii investiți

Criptomonedele și investiția care a făcut populația să piardă toți banii investiți

Dacă vă gândiți să investiți în criptomonede, trebuie să fiți pregătiți să pierdeți toți banii. Anunțul a fost făcut de la Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie. Avertizarea vine pe fondul unui nou episod de volatilitate pe piața criptomonedelor și tocmai de aceea specialiștii spun că o astfel de investiție poate fi extrem de riscantă.

Investiția în criptomonede pare a fi investiția momentului. Mulți români cumpără monede virtuale în speranța de a face profit. Dacă până acum acest tip de monede au înregistrat creșteri, se pare că acum este momentul ca investitorii să se gândească de două ori înainte de a cumpăra criptomonede.

Te gândești să investești în criptomonede? Fii pregătit să pierzi toți banii”, este anunțul făcut de Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie. Tot ei anunță că: ”FCA este la curent cu faptul că unele firme oferă investiții în criptoactive sau creditare sau investiții legate de criptoactive care promit câștiguri ridicate”.

Investitorii găsesc activele digitale drept o protecție împotriva inflației, pe același loc cu aurul, în perioada în care guvernele din toată lumea au anunțat că vor exista adăugări de sume fără precedent în economii pentru a combate criza provocată de pandemie, iar anunțul FCA vine pe fondul unui nou episod de volatilitate pe piața criptomonedelor.

Bitcoin și alte monede virtuale au scăzut subit luni, valoarea totală a pieței cripto prăbușindu-se cu 170 de miliarde de dolari, după luni de creșteri spectaculoase. Moneda virtuală, bitcoin a atins un nou record istoric săptămâna trecută după ce prețul său a ajuns la 41.973 de dolari.

Această creștere i-a făcut pe unii analiști să avertizeze faptul că ar putea fi doar o bulă similară cu cele imobiliare și că s-ar putea sparge în curând.

La fel ca în cazul tuturor investițiilor speculative de mare risc, consumatorii ar trebui să fie siguri că înțeleg în ce investesc, riscurile asociate investiției și toate protecțiile de care pot beneficia”, a mai afirmat Autoritatea de supraveghere financiară.

FCA adoptă o poziție mai dură față de criptomonede în ultimul timp, printre altele interzicând vânzarea de derivate cripto investitorilor și creând un registru național pentru afacerile ce comercializează criptoactive.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii