Moneda Bitcoin a atins cea mai mare valoare din istorie

Moneda Bitcoin a atins cea mai mare valoare din istorie

Moneda Bitcoin a atins cea mai mare valoare atinsă vreodată,ajungând la 19.920,53 de dolari. Din ce în ce mai mulți investitori aleg această monedă virtuală. Bitcoin a scăzut sub 3.300 de dolari la un moment dat, după ce a atins recordul anterior.

Au trecut aproape trei ani pentru a depăși recordul anterior, când moneda virtuală a atins un nivel mai mic. Aproximativ 137 de dolari în comparație cu actuala cotație. Cu toate acestea însă, valoarea bitcoin a crescut cu peste 170%.

Analiștii sugerează că unii investitori au considerat moneda virtuală un „refugiu sigur” într-un moment de incertitudine cauzat de pandemia de coronavirus, dar că rămâne totuși volatil. Alți factori care au susținut creșterea bitcoin includ PayPal, care permite folosirea platformei pentru a cumpăra și vinde monedele virtuale, și un număr de mari investitori instituționali care și-au declarat interesul de a cumpăra fonduri legate de cripto-monedă.

Un alt factor este îngrijorarea investitorilor legată de faptul că eforturile băncilor centrale de a face față COVID-19 vor alimenta inflația. Aurul și alte metale prețioase sunt utilizate în mod tradițional pentru acoperirea împotriva unui astfel de risc.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
1.1 ° C
2.2 °
-1 °
83 %
3.6kmh
0 %
joi
7 °
vin
6 °
sâm
6 °
Dum
1 °
lun
-0 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii