„Parteneră” pentru robotul Ion. ANRE lansează asistenta virtuală Eva, care te ajută să-ți schimbi rapid furnizorul de electricitate și gaze naturale

„Parteneră” pentru robotul Ion. ANRE lansează asistenta virtuală Eva, care te ajută să-ți schimbi rapid furnizorul de electricitate și gaze naturale

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a lansat asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF).

„POSF este o platformă informatică unică la nivel național dedicată clienților finali de energie electrică și gaze naturale, care automatizează procesul de schimbare a furnizorului, prin simplificarea fluxurilor de informații și documente”, se precizează într-un comunicat emis de ANRE. Prin intermediul acesteia, clienții își pot schimba furnizorul de electricitate sau gaze naturale în cel mult 24 de ore.

Pentru a ajuta publicul larg să se familiarizeze cu funcţionalităţile noii platforme, instituția a introdus în funcțiune asistentul virtual Eva, care răspunde la întrebări ale utilizatorilor privind detalii legate de procesul de schimbare a furnizorului, de contractare, de platforma online în general, precum şi informaţii legate de reglementări specifice schimbării furnizorului. Inteligența artificială îi permite Evei să învețe în permanență, prin prisma întrebărilor adresate de consumatori și să fie în măsură să dea răspunsuri din ce în ce mai detaliate la problemele ridicate de aceştia.

În acest moment, în platforma online sunt înregistrate peste 15 milioane de locuri de consum, din care peste zece milioane de energie electrică și aproape cinci milioane de gaze naturale. Acestea sunt deservite de un număr de 102 furnizori de energie electrică, 73 furnizori de gaze naturale, 41 de operatori de rețea de energie electrică și 35 de operatori de rețea de gaze naturale.

Eva este unul dintre rezultatele proiectului ANRE intitulat „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale” – SMIS 129990/705, Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale la nivel național (POSF). Prin acest proiect am realizat optimizarea proceselor operaționale din piața de energie, în scopul diminuării birocrației și consolidării concurenței prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final”, se mai arată în comunicatul ANRE.

Dumitru CHIRIȚĂ, președinte ANRE / foto: ANRE

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
22.6 ° C
22.8 °
22 °
98 %
5.1kmh
20 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii