Premierul României: „Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă”

Premierul României: „Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că pachetul de măsuri fiscale pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament va fi finalizat săptămâna aceasta. ”Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale, a mai spus premierul.

Premierul a afirmat că îşi doreşte ca pachetul să fie finalizat săptămâna aceasta pentru a intra în transparenţă.

”Nu este nimic neînţeles, toate discuţiile au decurs normal, aşteptăm, este şi o echipă tehnică la Bruxelles în acest moment, este de două zile, vom avea toate informaţiile. Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale”, a arătat el. Marcel Ciolacu a precizat că ”reforma fiscală prevăzută în cererea de plată nr 4 este cu totul altceva”.

”Mi-aş dori ca anumite măsuri să acopere şi din solicitările de reformă fiscală ale Comisiei. Uitaţi-vă în PNRR, scrie negru pe alb ce se doreşte în raportul de ţară şi în recomandările Comisie”, a mai spus şeful Executivului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
23.8 °
22.1 °
43 %
0.5kmh
0 %
mie
23 °
joi
26 °
vin
23 °
sâm
24 °
Dum
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii