Războiul dintre HoReCa și pandemie continuă: Nu sunt considerați esențiali

Războiul dintre HoReCa și pandemie continuă: Nu sunt considerați esențiali

Nemulțumirile continuă în domeniul HORECA. Angajații din această industrie, și așa pusă la pământ din cauza restricțiilor, sunt din nou revoltați. Au aflat că nu au fost incluși în etapa a doua de vaccinare pentru că…nu sunt considerați esențiali. Ei arată acum cu degetul spre guvernanți și spun că ospătarii sau recepționerii ar trebui să fie imunizați pentru că intră în contact direct cu oamenii.

Angajații din domeniul HORECA susțin că se simt dați la o parte de guvernanți. Explicația? Lucrătorii din restaurante și hoteluri nu au fost incluși în a doua etapă de vaccinare. Reprezentanții industriei spun că, astfel, au fost marginalizați, în condițiile în care au fost considerați responsabili de răspândirea noului coronavirus și li s-au închis afacerile. Ei vor acum ca măcar angajații din prima linie să aibă prioritatea la imunizare, adică cei care intră în contact direct cu clienții.
Dumitru Luca, președinte ANAT
Din punctul meu de vedere și cred că nu sunt singurul care gândesc așa, sunt priorități oameniicare interacționează cu alți oameni, care prin prisma meseriei sunt vulnerabili și la rândul lor pot să producă un potențial pericol și pentru cei cu care interacționează Reprezentanții industriei le-au cerut oficialilor din sănătate să țină cont și de ei, însă spun că Ministerul Sănătății le-a transmis că HORECA nu reprezintă un domeniu esențial.Dumitru Luca, președinte ANAT
Am fost surprinși când pe lista extinsă pe care am auzit-o ieri, au băgat alte și alte instituții ale statului, fel și fel de trepăduși de tăieturi de frunze la câini și cei care, efectiv, lucrează și produc PIB-ul acestei țări, prin prisma meseriei lor, au fost tot timpul lăsați de-o parte. 

Premierul Cîțu a anunțat că aceștia vor fi incluși în etapa a treia, pe care au împărțit-o, la rândul ei, în două subdiviziuni.

Florin Cîțu, Premierul României
Etapa a treia a fost sparta…sunt persoanele care intra in legatura directa cu mai multi cetateni, dar din sectorul privat. De exemplu, persoanele care lucreaza in banci, in supermarketuri ? Persoanele care lucreaza la casierie, cei care lucreaz ain banci, vor intrat in etapa a treia A, carea o sa fie foarte curand. 

Ultimele date arată că 70 la sută din veniturile industriei ospotalității au fost pierdute de la un an la altul, iar aproximativ 40 la sută dintre angajați și-au pierdut locul de muncă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii