Amenințare din Coreea de Nord. Kim Jong Un spune că nu va ezita să elimine militar orice ţară care atacă Phenianul

Amenințare din Coreea de Nord. Kim Jong Un spune că nu va ezita să elimine militar orice ţară care atacă Phenianul

Mesaj care dă fiori Occidentului, transmis de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a promis că Phenianul nu va ezita să elimine din punct de vedere militar orice adversar care foloseşte forţa împotriva Phenianului şi a calificat din nou Coreea de Sud drept principalul său inamic.

Discursul liderului de la Phenian a fost difuzat joi de mass-media de stat nord-coreene, transmite EFE.

„Dacă inamicii îndrăznesc să folosească forţa împotriva ţării noastre, vom lua o decizie îndrăzneaţă care va schimba istoria şi nu vom ezita să mobilizam întreaga noastră superputere militară pentru a-i elimina. Pacea nu este ceva pentru care să cerşeşti sau pe care să o obţii prin intermediul negocierilor „, a avertizat Kim Jong Un, citat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii la un eveniment organizat de Ministerul Apărării ce marchează aniversarea înfiinţării armatei ţării, a menţionat KCNA.
Liderul nord-coreean declarase încă de luna trecută că, în cazul unei provocări, armata sa va trebui să „anihileze” inamicul, Coreea de Sud şi aliatul ei, Statele Unite.

Imaginile difuzate de KCNA îl arată pe Kim ţinându-şi de mână fiica, Ju Ae, despre care unii analişti spun că este pregătită pentru a-i succeda.

Imaginile îi arată, de asemenea, pe tată şi fiica sa în timp ce sunt aplaudaţi de soldaţi în uniformă şi sunt fotografiaţi alături de comandanţii armatei.

„Decizia de a numi marionetele sud-coreene drept principala naţiune ostilă şi inamic imuabil” şi de „a le ocupa şi distruge teritoriul în cazul unei situaţii de urgenţă este în interesul securităţii eterne a ţării noastre”, a mai spus Kim Jong Un.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a avertizat săptămâna trecută că este probabil ca guvernul nord-coreean „iraţional” să se angajeze în mai multe provocări, inclusiv în atacuri cibernetice şi intruziuni cu drone, înaintea alegerilor din aprilie din Coreea de Sud.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii