Aplicația TikTok, interzisă în SUA dacă proprietarul chinez nu vinde platforma video

Aplicația TikTok, interzisă în SUA dacă proprietarul chinez nu vinde platforma video

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat miercuri, 13 martie, un proiect de lege privind interzicerea TikTok pe teritoriul Statelor Unite, dacă proprietarul său chinez nu vinde platforma de video.

Legea a fost adoptată cu 352 de voturi „pentru” și 65 „împotrivă”. Ea va merge la Senat, unde, momentan, votul este neclar.
În prezent, aplicația este utilizată de peste 150 de milioane de utilizatori din SUA, fiind deținută de firma chineză ByteDance. Îngrijorările parlamentarilor sunt strâns legate de un set de legi cu privire la securitatea națională din China, care obligă companiile să asiste la colectarea informațiilor.

Reprezentanții TikTok au cinci luni la dispoziție pentru a lua o decizie finală.

După ce Camera Reprezentanților a votat interzicerea TikTok, dacă proprietarul chinez nu vinde platforma, un purtător de cuvânt al TikTok a criticat votul „pe repede înainte”.

„Acest proces a fost secret și proiectul de lege a fost împins înainte dintr-un singur motiv: este o interdicție”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

„Sperăm că Senatul va lua în considerare faptele, va asculta alegătorii lor și va realiza impactul asupra economiei, a celor 7 milioane de întreprinderi mici și a celor 170 de milioane de americani care folosesc serviciul nostru”, a mai spus purtătorul de cuvânt, potrivit sursei citate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii