fbpx

Aurescu: Războiul din Ucraina a dus la o deteriorare a securităţii; nu sunt elemente care să ne provoace îngrijorarea

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, că războiul din Ucraina a dus la o deteriorare a securităţii europene şi euroatlantice, dar a subliniat că nu sunt elemente de îngrijorare.

„Situaţia din Marea Neagră este cea care este observabilă încă de la începutul ostilităţilor, adică este clar că nu doar pentru România, dar pentru Alianţa Nord-Atlantică în ansamblul său şi pentru securitatea europeană şi euroatlantică în ansamblul său, războiul din Ucraina a dus la o deteriorare a securităţii. Asta este un lucru absolut cert. Dar nu sunt elemente care să ne provoace îngrijorarea, dincolo de această constatare care este una evidentă”, a spus Aurescu, ]ntr-o declarație televizată, citată de Agerpres.

El a mai afirmat că discursul preşedintelui rus, Vladimir Putin, de luni a fost mai degrabă defensiv şi justificativ pentru acţiunea Federaţiei Ruse în Ucraina.
El a apreciat că o negociere pe fond pentru soluţionarea conflictului între cele două părţi nu poate să aibă loc decât în condiţiile în care există o încetare a focului completă în Ucraina şi în condiţiile în care Federaţia Rusă se retrage, după cum cere Ucraina, măcar acolo unde se găsea la momentul 24 februarie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii