Ceva gri, ceva vesel: Institutul Pantone a ales culorile anului 2021

Ceva gri, ceva vesel: Institutul Pantone a ales culorile anului 2021

Celebrul Institut Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi al sistemelor de culori, a ales nuanțele anului 2021. Inspirați de evenimentele care au avut loc la nivel global, cei de la Pantone au ales două culori în loc de una. E vorba de o nuanță de gri numită Ultimate Grey și un galben vesel Iluminator.

Conform instiutului, nuanţa de gri aleasă evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment ale unei construcţii, în timp ce nuanţa de galben aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie, potrivit Time. „Această combinație de culori practică, dar caldă și optimistă, ne dă speranță. Este deosebit de important ca oamenii acum să se simtă bine”, a declarat Litris Eisman, CEO Pantone.

Încă din anul 2000, Institutul Pantone stabileşte culorile, prin informarea asupra tendinţelor, a produselor existente pe piaţă şi a celor ce urmează să fie lansate. Albastrul clasic a fost ales drept culoarea anului 2020 – culoarea „cerului la amurg”, care simbolizează calmul, încrederea și unitatea, precum și dorința unui sprijin fiabil și stabil. Culoarea anului 2019, potrivit lui Pantone, a fost „coral viu”, iar culoarea anului 2018 – ultraviolet. Pentru anul 2017, culoarea reprezentativă a fost Greenery (verde crud), nuanţă ce simbolizează noi începuturi. În 2016 au fost alese nu una, ci două culori: roz cuarţ şi albastru serenity. În 2015 a fost aleasă Marsala, în 2014 a fost Radiant orchid, iar în 2013, verde-smarald.

Acest guru al culorilor

Supranumită “un guru al culorilor”, Leatrice Eiseman este cea care decide de aproape 17 ani care este culoarea anului în industria modei, industria obiectelor decorative şi industria produselor cosmetice. De fapt, compania Pantone organizează anual un comitet alcătuit din experţi în cromatică internaţionali, care stabilesc împreună care ar trebui să fie culoarea dominantă pentru anul următor, însă Leatrice are însă cel mai important cuvânt de spus.

A fost consultant cromatic pentru companii de renume şi este recunoscută de comunitatea din lumea modei şi a marketingului ca fiind o specialistă în cromatică. De asemenea, Leatrice este autoarea a opt cărţi ce au ca subiect culoarea şi consumatorismul, potrivit Business Insider. Ca un fapt inedit, Leatrice a mai…mizat pe violet: culoarea anului 2014 a fost aleasă „Radiant Orchid” – culoarea preferată a Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, o variantă vibrantă de violet.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii