Comisar european: UE ar putea ajunge la imunitatea colectivă în 14 iulie

Comisar european: UE ar putea ajunge la imunitatea colectivă în 14 iulie

Un mesaj optimist privind sfârșitul pandemiei în Europa a venit de la un oficial de la Bruxelles. Comisarul pentru piață internă, Thierry Breton spune că Uniunea Europeană ar putea ajunge la imunitatea colectivă în jurul datei de 14 iulie. Între timp, Agenția Europeană a medicamentului a autorizat două noi fabrici pentru producerea de vaccin împotriva virusului COVID-19.

Comisarul pentru piață internă, Thierry Breton speră ca europenii să aibă un sezon turistic în această vară și recunoaște că Uniunea Europeană trebuie să securizeze peste 400 de milioane de doze de vaccin, în următoarele luni.

„În jurul datei de 14 iulie avem posibilitatea să ajunge la imunitatea de masă, pe continent, pentru că așa ne-am propus prin distribuția europeană.”

Comisarul European a prezentat și certificatul de vaccinare, așa cum va arăta acest document când va fi disponibil.

THIERRY BRETON-comisar pentru piața internă „Dacă v-ați vaccinat, aici va fi scris tipul de vaccin pe care l-ați făcut. Dacă ați avut boala și aveți anticorpi sau nu. Pentru cei care nu au făcut nici vaccinul și nici nu au avut boala, aici va fi scris rezultatul testului PCR.”

Comisia Europeană continuă să caute soluții legate de producția de vaccinuri pe teritoriul European. În acest sens, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat încă două fabrici pentru producția de vaccin pentru a putea livra serul anti COVID pentru al doilea semestru. Este vorba de o companie din Halix, Olanda ce va produce vaccin Astra Zeneca și de o alta din Marburg din Germania ce va produce vaccinul Pfizer-Biontech. Statele europene s-au confruntat în ultimul timp cu o criză a distribuției de vaccin.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii