Lecții de istorie românească pentru copiii diasporei

Lecții de istorie românească pentru copiii diasporei

Câțiva studenți și profesori din Constanța au elaborat un proiect educațional ce constă în lecții despre istoria românilor. Proiectul este dedicat în special copiilor din diaspora, din Marea Britanie și Spania. 

O dată la două săptămâni câte un student sau un profesor al Facultății de Istorie „Ovidius‟, intră în online împreună cu un grup de 15-20 de elevi stabiliți în Marea Britanie și Spania. Aceste mici lecții de weekend poartă numele „Nicolae Iorga‟.

Şcolile româneşti „Nicolae Iorga” sunt inițiative private și independente ale unor membri ai comunităților de români de peste granițe, care funcționează sub formă de întâlniri de weekend și grupează, fiecare, în jur de 15-20 de elevi. Prima dintre ele a apărut în Liverpool și a fost inițiată de Florina Stoica, care este și motorul acestor școli.

Această inițiativă urmărește să pună în practică ceea ce îi unește – tradiții, sărbători, cultură și multe altele. Toate aceste școli au dorit să preia aceeași titulatură tocmai din dorința de a avea o voce unitară.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii