Marea Britanie: amenzi și restricții mult mai dure, la intrarea în țară.

Marea Britanie: amenzi și restricții mult mai dure, la intrarea în țară.

Toate persoanele care ajung în Marea Britanie, inclusiv din România, vor trebui să facă două teste anti-COVID în primele 10 zile de la sosire, și anume a doua și a opta zi, în timpul carantinei de 10 zile, care rămâne obligatorie.

Guvernul de la Londra a anunțat măsuri noi, mult mai stricte pentru cei care sosesc , din cauza pandemiei de COVID 19. Rămâne în vigoare şi regula de până acum, care impune un test negativ înainte de îmbarcare şi izolarea pe teritoriul britanic.

În plus, din 15 februarie, în Marea Britanie, este obligatorie, carantinarea în hotel a tuturor celor veniți din zona roșie. Guvernul britanic a decis ca încălcarea acestor măsuri să fie pedepsită cu amenzi mari de 1.000 de lire sterline, peste 1000 de euro. Cei care completează greșit intenționat formularul de localizare, atunci când aterizează în Marea Britanie, pot fi sancționați cu închisoarea de până la 10 ani.

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock a spus că sosirea în această țară implică un proces de două săptămâni pentru toată lumea. „Am interzis deja călătoriile pentru toți cei care vin dinspre cele mai afectate 33 de țări, aflate pe lista roșie, unde există cel mai mare risc privind noile tulpini de COVID-19, cu excepția celor care sunt rezidenți aici.”

Autorităţile britanice încearcă prin cele două teste suplimentare introduse să controleze noile variante de virus, mult mai contagioase.

Restricţiile severe şi vaccinarea masivă au dus la o scăderea de aproape şase ori a numărului de infectări, în numai câteva săptămâni.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii