Marea Britanie: scade numărul infectărilor cu COVID-19

Marea Britanie: scade numărul infectărilor cu COVID-19

Vești bune vin din Marea Britanie. Numărul infectărilor a scăzut cu două treimi față de luna ianuarie. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că pandemia nu s-a încheiat, iar pentru moment nu există motive de relaxare.

Numărul cazurilor pozitive din Marea Britanie a scăzut considerabil față de luna ianuarie. Mai exact, infectările sunt cu două treimi mai puține raportat la luna precedentă, iar cercetătorii au asociat această curbă descendentă cu lockdown-ul sever impus la începutul anului.

„Nimeni nu doreşte să rămânem în lockdown mai mult timp decât este nevoie, dar vă transmitem un avertisment: ratele de prevalenţă sunt încă foarte mari. Sunt la fel de mari ca în septembrie, când erau în creştere, iar numărul persoanelor din spitale se află acum la acelaşi nivel cu cel din timpul primului val. Aşadar, trebuie cu adevărat să fim precauţi.”, avertizează epidemiologul britanic Paul Elliot.

În Londra procentul testelor pozitive a scăzut cu 80 la sută. Potrivit datelor publicate de Universitatea Oxford, această tendință de scădere a fost remarcată și în alte țări precum Statele Unite sau Germania. Specialiștii au declarat că motivele scăderilor sunt mai puțin legate de vaccinare, și mai mult de strictețea măsurilor care au fost impuse.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii