Ninsori istorice în Spania după aproape 10 ani în care au fost înregistrate temperaturi ridicate în fiecare iarnă

Ninsori istorice în Spania după aproape 10 ani în care au fost înregistrate temperaturi ridicate în fiecare iarnă

Este iarnă istorică în Spania! Deja a nins în centrul și nordul țării. Iar meteorologii anunță temperaturi de până la minus 36 de grade celsius. Este cea mai scăzută temperatură înregistrată în statul iberic de la începutul măsurătorilor meteorologice. La Madrid nu a mai nins de aproape un deceniu.

Dacă în Spania ninsorile au început timid, iată că statul iberic a fost lovit de un ger năprasnic. Temperaturile au ajuns la -36 de grade Celsius, o temperatură istorică. Valoarea înregistrată a fost cu patru grade Celsius mai scăzută decât precedentul record din 1956, când temperatura a atins -32 de grade Celsius, în nord-estul Spaniei.

 

De data aceasta, zăpada s-a așezat chiar și în Madrid, ceea ce este un eveniment neobișnuit. Gerul și vântul puternic au apărut în urma furtunii Filomena. În centrul Spaniei au fost închise mai multe drumuri din cauza ninsorilor abundente. Pe cele rămase deschise, șoferii au circulat în condiții dificile. Meteorologii au anunțat că vârful furtunii este așteptat în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar cel mai rău va ninge în Madrid. Acolo s-ar putea depune un strat de 20 de cm de zăpadă.

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania, că Agenția Meteorologică spaniolă, a emis un cod portocaliu de ninsori abundente, începând cu 7 Ianuarie 2021.

Ninsorile abundente sunt așteptate chiar și la altitudini de doar 200 de metri.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii