Olanda e singura țară din UE care nu a început vaccinarea

Olanda e singura țară din UE care nu a început vaccinarea

Olanda devine codașa Europei. Este singura țară din Uniunea Europeană care nu a început vaccinarea împotriva noului coronavirus, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei.
Autoritățile susțin că de vină ar fi anumite probleme logistice. În timp ce ministrul sănătății este chemat în parlament să dea explicații, celelalte țări europene critică întârzierea guvernului olandez.

Debutul campaniei de vaccinare era programat să aibă loc vineri. Olanda a decis însă să amâne cu două zile începutul imunizării împotriva noului coronavirus. Și devine, astfel, ultima țară din Uniunea Europeană care va trece la vaccinarea populaţiei. Autorităţile au invocat până acum dificultăţile logistice şi necesitatea unei aprobări a vaccinului de către autorităţile naţionale. Ministrul sănătăţii va trebui însă să dea explicații în parlament.

De la începutul vaccinării în Europa, de pe 27 decembrie, lentoarea anumitor ţări în administrarea vaccinului este dur criticată, în special în Franţa. Însă, în Olanda, întârzierea este şi mai importantă. Primele vaccinuri sunt prevăzute la aproape două săptămâni după lansarea vaccinărilor în UE şi la aproape o lună de la începutul campaniei în Regatul Unit.

De la jumătatea lui decembrie, Olanda a impus cele mai stricte măsuri de la începutul pandemiei. Luni, Olanda a înregistrat peste 6. 600 de noi cazuri de COVID-19, cu 757 mai multe decât în ziua precedentă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii