Parlamentul European va dezbate, în premieră, problema Tezaurului românesc sechestrat la Moscova

Parlamentul European va dezbate, în premieră, problema Tezaurului românesc sechestrat la Moscova

Parlamentul European va dezbate în premieră problema Tezaurului Românesc sechestrat la Moscova. Eurodeputaţii vor vota în luna martie o rezoluţie prin care solicită Federaţiei Ruse să returneze tezaurul confiscat de bolşevici acum mai bine de un secol.

Rezoluția a fost inițiată de iniţiată de europarlamentarul PMP Eugen Tomac și va fi dezbătută şi votată pe data de 14 martie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, potrivit ziare.com.

Cât despre șansele adoptării unei rezoluții în legătură cu tezaurul României aflat la ruși, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că nu are încredere în faptul că oricare va fi decizia Rusia va asculta de votul europarlamentarilor europeni.

„Este o rezoluție susținută de grupul PPE la inițiativa colegului meu Eugen Tomac și a celorlalți colegi din grupul PPE. Sper din tot sufletul ca această rezoluție să fie cât mai curând adoptată, dacă se poate în următoarea sesiune plenară de la Strasbourg, pe 13-14 martie, pentru că ea arată încă o dată că România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia, și care printr-un accident al istoriei a ajuns acolo.

Și din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă. Semnalul pe care îl va da Parlamentul European și Uniunea Europeană cu privire la tezaurul României aflat la Moscova va fi unul extrem de puternic”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii