Primul caz din lume de infecţie cu gripa aviară la om

Comisia Naţională a Sănătăţii din China a anunţat marţi că a confirmat, în provincia Jiangsu, un prim caz de transmitere la om a tulpinei gripei aviare H10N3.

Virusul a fost depistat la un bărbat în vârstă de 41 de ani care locuieşte la Zhenjiang. Totuși, riscul unei răspândiri la scară mare este slab, consideră sursa citată.

Niciun caz de infectare a unui om cu H10N3 nu a mai fost raportat în lume, precizează Comisia. H10N3 este o tulpină slab patogenă a virusului gripei aviare, iar riscul de răspândire pe scară largă este foarte scăzut, potrivit Comisiei de Sănătate a Chinei.

Bărbatul se simte bine şii va fi externat. Prietenii şi rudele sale nu au fost infectate, în urma testelor făcute. China are mai multe tulpini ale gripei aviare, iar unele afectează foarte rar şi oamenii care lucrează de cele mai multe ori la ferme. Ultimul caz de infectări semnificative cu gripă aviară la om a fost în 2016-2017, când tulpina H7N9 a omorât aproximativ 300 de oameni.

Acesta este primul caz de gripă aviară la om cu tulpina H10N3, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate din China, conform Digi24.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
17 ° C
17.1 °
17 °
63 %
2.6kmh
20 %
lun
24 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °

Opinii