Protest de amploare în Republica Moldova

Protest de amploare în Republica Moldova

Un protest de amploare a fost organizat în Republica Moldova, duminică dimineață, în Piața Marii Adunări Naționale. Mii de oameni au ieșit în stradă, cu solicitarea de a se declanșa alegeri anticipate. Totodată, protestatarii cer anularea legilor anticonstituţionale, care pun piedici noului președinte ales al țării, Maia Sandu.

Republica Moldova a avut un protest de amploare, desfășurat la îndemnul noului președinte ales al țării, Maia Sandu. Protestul vine după votarea mai multor proiecte în Parlament, printre care și cel ce ține de scoaterea Serviciului de Informații și Securitate de sub coordonarea Președintelui Republicii Moldova.

Mai precis, Maia Sandu, a fost lăsată fără o prerogativă de care a beneficiat șeful statului în funcție, Igor Dodon. Serviciul de Informații și Securitate a trecut de la Președinte în subordinea Parlamentului, printr-un proiect de lege votat în două lecturi de către 51 de deputați.

Propus de Partidul Socialist, care îl susţine pe preşedintele încă în exerciţiu, prorusul Igor Dodon, acest proiect de lege este considerat de opoziţie o tentativă de a limita puterile noului președinte al Republicii Moldova. Ceremonia de învestitură a Maiei Sandu este prevăzută să aibă loc la sfârşitul lunii decembrie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii