Se depun eforturi pentru desfășurarea JO de la Tokyo

Se depun eforturi pentru desfășurarea JO de la Tokyo

Președintele CIO, Thomas Bach, a adresat un apel la răbdare și a precizat că se depun eforturi în acest moment pentru a se găsi o modalitate sigură de desfășurare a Jocurilor Olimpice. Thomas Bach a negat informațiile potrivit cărora JO de la Tokyo ar putea fi anulate.

Recent, Taro Kono, ministru al Reformei administrative şi personaj cheie al guvernului nipon, a refuzat să excludă eventualitatea ca Jocurile să fie anulate, Tokyo şi alte departamente din Japonia fiind în stare de urgenţă până cel puţin pe 7 februarie. „Ţinând cont de situaţia coronavirusului, orice se poate întâmpla”, a declarat Kono într-o conferinţă de presă.

„Comitetul de organizare şi CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) trebuie să reflecteze la planuri de salvare”, a adăugat ministrul, insistând asupra faptului că executivul nipon va pregăti „ferm” Jocurile Olimpice şi paralimpice. Kono este primul responsabil politic de rang înalt care se detaşează public de linia premierului Yoshihide Suga, care susţine că Japonia va putea organiza „jocuri sigure şi securizate” în această vară.

În ciuda vaccinurilor care vor sosi în Japonia în lunile următoare, susţinerea populaţiei nipone pentru JO a scăzut considerabil. Un recent sondaj în arhipelag a arătat că 80 la sută din persoanele chestionate consideră că Jocurile ar trebui amânate din nou sau pur şi simplu anulate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii