Sitație critică în Ungaria, voluntarii așteptați să ajute la campania de vaccinare

Sitație critică în Ungaria, voluntarii așteptați să ajute la campania de vaccinare

Colegiul medicilor din zona de nord – vest al Ungariei a făcut un apel la voluntari din cauza unui deficit de asistente medicale Totul vine în contextul în care Ungaria a raportat un număr record de 11.276 de persoane internate cu COVID-19, 1.340 din acestea fiind ventilate mecanic.

Într-un orășel din Ungaria, la testarea în masă a populației, medicii au descoperit că majoritatea erau infectați cu noul coronavirus. Printre ei și primarul localității. Unii medici dau vine pe guvern pentru că situația devine tot mai critică în țara vecină.

Între timp, guvernul face apel la autoritățile locale să nu își facă propriile jocuri politice din capmpania de vaccinare. La Budapesta, ambulanțele abia mai fac față la solicitările venite din partea bolnavilor de Covid. Zilic primesc aproape 4500 de apeluri și se simt deja epuizați.

Deși se află printre țările cu cea mai mari rată a vaccinării anti-Covid pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, numărul de noi infecții crește vertiginos în Ungaria, țara vecină fiind puternic lovită de un al treilea val al pandemiei.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii