Star la investiții. Rod Stewart şi-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari

Star la investiții. Rod Stewart şi-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari

Muzicianul britanic Rod Stewart și-a sporit averea cu 100 de milioane de dolari, după ce și-a vândut drepturile de publicare şi de înregistrare a muzicii din catalogul său pentru aproape 100 de milioane de dolari, a anunţat Wall Street Journal, preluat de news.ro

Astfel, compania Iconic Artists Group a omului de afaceri Irving Azoff a achiziţionat drepturile asupra catalogului lui Stewart, precum şi anumite drepturi asupra numelui şi imaginii sale, plătind în schimb fabuloasa sumă.

Afacerea este încheiată la mai puţin de o săptămână după ce Sony a anunţat o tranzacţie de mare succes pentru a achiziţiona jumătate din drepturile de înregistrare şi de publicare a catalogului lui Michael Jackson de la moştenitorii acestuia. În acest caz, The New York Times a estimat valoarea catalogului cântăreţului care a semnat „Thriller” la 1,2 miliarde de dolari sau mai mult. Potrivit Billboard, Sony a plătit cel puţin 600 de milioane de dolari.

În ultimii ani, drepturile muzicale au devenit o piaţă înfloritoare în urma unui val de vânzări care au permis unor artişti precum Bob Dylan, Bruce Springsteen şi Neil Young să obţină profit din cataloagele lor. Acestea sunt active atractive, pe termen lung, pentru investitori, în epoca streaming.

Deţinătorii drepturilor de publicare a unui cântec primesc o recompensă financiară pentru fiecare difuzare, vânzarea de albume sau utilizarea în publicitate şi filme. Drepturile de înregistrare reglementează reproducerea şi distribuirea operelor.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii