Statistici înfricoșătoare: Un copil moare la fiecare 10 minute în Gaza din cauza bombardamentelor israeliene (UNICEF)

Statistici înfricoșătoare: Un copil moare la fiecare 10 minute în Gaza din cauza bombardamentelor israeliene (UNICEF)

UNICEF a dat publicității un raport înfricoșător. Un copil moare la fiecare 10 minute şi doi sunt răniţi în Fâşia Gaza de la izbucnirea războiului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, la 7 octombrie. Este o situaţie care, potrivit UNICEF, a transformat enclava palestiniană într-un „cimitir pentru copii”, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Gaza a devenit un cimitir pentru copii şi este iadul pe pământ pentru toţi ceilalţi” care locuiesc în Fâşie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU pentru copii (UNICEF), James Elder, care a subliniat că numărul copiilor morţi, „din păcate, creşte semnificativ în fiecare zi”.

„Timpul costă vieţi. Facem apel la o încetare imediată a focului. Nu există un loc sigur în Gaza”, a scris şi ONG-ul Salvaţi Copiii pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

Duminică, Ministerul Sănătăţii al Hamas a informat că cel puţin 4.000 de minori au murit, 8.067 au fost răniţi şi 1.250 sunt daţi dispăruţi sub dărâmăturile clădirilor distruse de atacurile continue ale Forţelor de Apărare Israelului (IDF).

La 17 octombrie, organizaţia Salvaţi Copiii remarca faptul că, „în conformitate cu cele mai recente date disponibile, peste 1.000 de băieţi şi fete au murit în 11 zile de atacuri aeriene în Fâşia Gaza, ceea ce este echivalent cu unul la fiecare 15 minute”.

Sâmbătă, UNICEF a denunţat atacurile asupra a două şcoli în ultimele 24 de ore în care au murit cel puţin 35 de persoane, inclusiv copii, iar, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, 73% dintre victime sunt minori, femei şi bătrâni.

Într-o declaraţie difuzată duminică, ministerul denunţă şi că peste 200.000 de case, mai mult de jumătate din Gaza, au fost distruse.

Israelul acuză Hamas că foloseşte copiii pe post de scuturi umane

Israelul respinge declaraţiile făcute de Hamas şi acuză luptătorii şi comandanţii grupării islamiste palestiniene că folosesc civili pe post de scuturi umane.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii