Trei zile de doliu pentru Maradona

Trei zile de doliu pentru Maradona

Președintele Argentinei a declarat trei zile de doliu după moartea celui mai mare fotbalist din istoria țării. Potrivit medicilor legiști, Diego Maradona a murit din cauza unui edem pulmonar acut. Mii de iubitori ai fotbalului din întreaga lume au ieșit în stradă în memoria sa, iar fotbaliștii au ținut un moment de reculegere la începutul meciurilor.

Miercuri, în jurul prânzului, mai exact la ora 12, psihologul și psihiatrul lui Diego Maradona au mers în cameră la el, după ce acesta nu ieșise dimineața. Aceștia au constatat cu stupoare că argentinianul nu mai prezenta semne vitale. Medicul și asistenta sa au încercat în zadar resuscitarea.
Raportul preliminar al autopsiei marelui fotbalist, arată că acesta a decedat din cauza unei insuficiențe cardiace. Aceasta i-a provocat, în timpul somnului, un edem pulmonar care a fost fatal. În acest moment sunt însă așteptate testele toxicologice și histopatologice, care vor releva prezența oricăror substanțe în corpul său.Procurorul general din San Isidro a declarat că decesul s-a produs din cauze naturale, fără a exista semne de violență pe corpul său.
În Argentina, iubitorii fotbalului au ieșit în stradă, în memoria celui mai mare fotbalist din istoria țării.

Joi, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Armando Maradona a fost depus la palatul prezidențial. Mii de fani și-au luat rămas bun printre lacrimi de la cel care i-a făcut să zâmbească de sute de ori în fața ecranelor sau pe stadion. Emoția pierderii marelui fotbalist a atins și italienii din Napoli, orașul în care Maradona a jucat între 1984 și 1991. Sute de oameni au ieșit în stradă. La începutul fiecărui meci din cupele europene, s-a ținut un moment de reculegere în memoria marelui fotbalist argentinian, iar președinteșe Alberto Fernandez a declarat trei zile de doliu oficial.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii