Nae Caranfil va primi Premiul de Excelenţă la TIFF

Nae Caranfil va primi Premiul de Excelenţă la TIFF

Regizorul Nae Caranfil va primi Premiul de Excelenţă la ediţia 20 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august.

“Nae Caranfil, unul dintre cei mai iubiţi regizori români şi un oaspete drag al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, va fi distins cu Premiul de Excelenţă la cea de-a 20-a ediţie (Cluj-Napoca, 23 iulie – 1 august 2021).

Regizorul este parte a istoriei TIFF încă de la prima ediţie, iar cel mai recent film al său, comedia ‘6,9 pe scara Richter’, a deschis festivalul în 2016. La TIFF 2021, în onoarea sa, va fi proiectat lungmetrajul său de debut, ‘E pericoloso sporgersi’, într-o copie proaspăt restaurată în format 4K“, se arată într-un comunicat al organizatorilor TIFF.

TIFF va celebra 20 de ani de existenţă între 23 iulie şi 1 august 2021, în Cluj-Napoca, cu filme în premieră, invitaţi şi evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival. Potrivit sursei citate, proiecţiile vor avea loc în aer liber, în locaţiile de anul trecut, dar şi în interior, dacă o va permite contextul, respectând toate măsurile de siguranţă.

“Nu sunt părintele TIFF-ului – nici n-aş fi avut cum! – dar un fel de unchi tot mi se pare că-i sunt. Am participat la botezul lui în 2002 cu ‘Filantropica’; am sacrificat somnul câtorva sute de oameni prin avanpremiera în miez de noapte a lui ‘Restul e tăcere’ în 2007; am testat ‘Closer to the Moon’ ca work in progress în 2013; am celebrat 20 de ani de la debutul meu cu ‘E pericoloso sporgersi’ cam tot atunci; în fine, am inaugurat ediţia din 2016 în Piaţa Unirii cu ‘6,9 pe scara Richter’“, spune regizorul într-un mesaj transmis echipei TIFF.

În 2008, Nae Caranfil a regizat şi unul dintre cele mai populare spoturi oficiale din istoria festivalului: https://youtu.be/oXLFVo6VWdw. De asemenea, filmele lui Nae Caranfil (n. 1960) au câştigat premii şi au umplut, de-a lungul anilor, sălile de cinema din România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie pe alocuri
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
92 %
5.1kmh
75 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii