Trei Saltele de Top pentru apneea de somn

Trei Saltele de Top pentru apneea de somn

În România, aproape o treime dintre adulți au un somn precar, cantitatea de odihnă pe noapte fiind mai mică decât cea recomandată. Apneea de somn, care perturbă respirația unei persoane pe timp de noapte, este una din cauzele potențiale ale somnului de calitate inferioară.

Saltelele nu pot vindeca apneea de somn, dar sprijinul adecvat pentru spate poate ajută la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor.

Iată 3 saltele de top care pot fi benefice pentru cei care se confruntă cu apneea de somn.

Drimus.ro

Cum vă poate ajuta o saltea să dormiți mai bine, chiar dacă aveți apnee?

Clar, nu există o saltea anume care ar putea combate apneea de somn în cazul unei persoane. Cu toate acestea, saltelele pot fi un real ajutor în această situație, pentru că ajută la ajustarea poziției de somn.

Conform unui studiu realizat in 2015, peste jumătate dintre persoanele cu apnee de somn obstructivă se confruntă cu probleme de respirație severe atunci când dorm pe spate. Această poziție face ca mușchii limbii și gâtului să blocheze căile respiratorii. În cadrul acelui studiu, cercetătorii au descoperit că 10 persoane cu apnee obstructivă de somn au experimentat o reducere cu 50% a simptomelor după ce au dormit pe burtă, cu capul în jos. Participanții la acest studiu au folosit saltele speciale din spumă cu memorie.

Drept urmare, o saltea cu un strat de spumă memory poate fi mai confortabilă și mai benefică pentru persoanele care se confruntă cu apneea de somn. Spuma cu memorie poate ameliora presiunea asupra articulațiilor, cum ar fi șoldurile și umerii, menținând în același timp o bună aliniere a coloanei vertebrale.

De asemenea, un pat reglabil ar putea ameliora simptomele apneei, pentru că permite unei persoane să doarmă cu capul ușor ridicat. Acest lucru poate reduce simptomele precum sforăitul.

Drimus.ro

Saltele memory cu spumă de memorie pentru apneea de somn

Majoritatea saltelelor cu spumă memory nu sunt special concepute pentru ameliorarea apneei de somn. Cu toate acestea, capacitatea lor de a susține coloana vertebrală și de a face dormitul pe o parte mult mai confortabil poate ajuta foarte mult persoanele care se confruntă cu apnee de somn. Iată 3 saltele de top cu Spumă Memory.

 1. Saltea Venus Eco Memory

Această saltea conține un strat de spumă poliuretanică standard, cu densitate 28, încadrată de 2 cm de spumă cu memorie, cu densitate 50. Are o husă detașabilă stil tricot, care se poate curăța la mașina de spălat la 30 sau 40 grade. Salteaua cu spumă memory este astfel creată încât poate „ține minte” forma corpului și poate absorbi mișcările din timpul nopții.

Contribuie la reglarea temperaturii corpului și previne supraîncălzirea. Vă poate ajuta să dormiți pe o parte, cu un confort sporit, iar acest lucru poate ameliora simptomele de apnee în somn. Salteaua Venus Eco Memory are 3 ani garanție și este disponibilă în mai multe dimensiuni, în funcție de cerințe.

 1. Saltea Jupiter Memory One

O altă saltea cu spumă de memorie, recomandată pentru persoane care se confruntă cu apneea de somn, este acest model. Cercetările arată că spuma cu memorie se adaptează temperaturii corpului și poate distribui presiunea acestuia punct cu punct. Acest lucru va reduce mișcările din timpul nopții, precum și îmbunătățirea circulației sangvine.

Confortul este mai bun, pentru că nu se pune tensiune pe corp, iar coloana vertebrală rămâne în forma sa naturală. Salteaua Jupiter Memory One conține un strat de spumă poliuretanică standard cu densitate 28, precum și un strat de spumă Memory de 4 cm, cu densitate 50. Are garanție 4 ani și se livrează rulată și vidată.

Saltele hibrid pentru apneea de somn

Saltelele hibrid combină spuma de memorie cu straturile cu arcuri. Spuma cu memorie amortizează, în timp ce stratul cu arcuri conferă o fermitate mai bună. Aceste saltele nu tratează apneea, dar prin faptul că ajută la menținerea corpului aliniat în timpul somnului, pot face ca respirația să fie mult mai ușoară pe parcursul nopții.

 1. Saltea Memory Quatro 160x200x30 AromaTherapy Drimus

Quatro este o saltea de lux cu o compoziție duo: memory cu arcuri. În interior are 5 cm Spumă cu memorie, feltru, arcuri Hyper Bonnel și 3 cm de spumă poliuretanică. Această structură oferă un sprijin bun al coloanei vertebrale în timpul somnului și facilitează respirația. La exterior, este îmbrăcată cu o husă antialergenica, moale și plăcută la atingere. Are garanție 2 ani și poate fi una din cele mai bune opțiuni de saltele dacă suferiți de apnee în somn, pentru că vă permite să dormiți confortabil pe o parte și ajută la o bună aliniere a coloanei vertebrale.

Somiere reglabile

În plus față de o saltea de susținere, persoanele care suferă de apnee în somn, pot testa și un pat cu somieră reglabilă. Bazele reglabile permit schimbarea unghiului și ridicarea capului. Pentru unele persoane, aceste lucruri pot îmbunătăți respirația și pot atenua sforăitul.

Alte considerații privind apneea de somn

În funcție de gravitatea simptomelor apneei de somn, medicul poate recomanda unul sau mai multe dintre următoarele tratamente:

 • un dispozitiv cu presiune pozitivă continuă pentru căile respiratorii
 • exerciții orofaringiene
 • dispozitive de terapie pozițională
 • chirurgia căilor respiratorii superioare

De asemenea, următoarele modificări în stilul de viață pot îmbunătăți calitatea somnului în general:

 • nu mâncați mult înainte cu 2 – 3 ore de a vă culca
 • nu consumați alcool înainte de culcare
 • opriți dispozitivele electronice cu o oră înainte de culcare
 • stabiliți o rutină relaxantă de culcare
 • mențineți o greutate corporală moderată
 • petreceți timp la soare în timpul zilei
 • faceți sport și mișcare regulat

În concluzie, apneea de somn este o tulburare obișnuită de somn care poate reduce calitatea somnului și poate duce la oboseală excesivă în timpul zilei. Deși nicio saltea nu poate trata în mod specific apneea de somn, saltelele care oferă un bun sprijin al corpului pot susține o respirație mai confortabilă în timpul somnului. De asemenea, o saltea care vă ajută să dormiți confortabil pe o parte și nu pe spate, va fi benefică dacă sforăiți sau aveți probleme cu apneea în somn.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii