Gabriela Firea: „Lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România”

Gabriela Firea: „Lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România”

„Lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România, dar și în alte state europene. Noi suntem pe locul 26 din 27 în Europa, la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen”, notează senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook

„Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate s-a interesat despre situația femeilor din România, la întâlnirea pe care am avut-o anul trecut.
 Lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România, dar și în alte state europene. Noi suntem pe locul 26 din 27 în Europa, la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen.
Poate pare greu de crezut în zilele noastre, dar femeile încă o duc greu, în multe domenii. Nici doamnelor de succes nu le-a fost simplu să ajungă în top. E o luptă cu misoginismul și stereotipurile.
În urmă cu un an, am avut o întâlnire fructuoasă cu doamna Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate, alături de colegii din cabinetul său.
Am discutat despre proiectele pe care le-am inițiat ca senator, ministru și fost primar general, prin care am venit în sprijinul doamnelor din România pentru a deveni mame, pentru a avea mai multe drepturi și poziții de conducere, pentru a fi mai bine reprezentate la nivel național și local, dar și pentru a preveni și combate fenomenul îngrijorător al violenței domestice.
„O problemă majoră în România este subreprezentarea femeilor în deciziile politice și economice ale țării” – Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate
Împărtășesc opinia doamnei comisar european Helena Dali că trebuie să intervenim prin legi potrivite, așa cum au făcut alte state europene, pentru o mai bună reprezentare a doamnelor în politică.
Am depus în calitate de senator un proiect legislativ care le asigurăm doamnelor 30% dintre locurile pe listele electorale la alegerile locale. Chiar dacă regula nu se va aplica alegerilor din acest an, este un pas important pentru viitor!
Lupta pentru drepturile femeilor nu trebuie să rămână doar la nivel de vorbe. Mi-am luat un angajament în fața doamnelor din România și voi face tot ce-mi stă în putere, în Parlamentul European, ca situația să se schimbe în favoarea tuturor doamnelor din UE!
Când vorbim despre egalitatea de șanse între femei și bărbați în România, realitatea este dură:
• 3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere!
6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!
Așadar, cea mai grea încercare va fi schimbarea mentalității”, conchide Gabriela Firea.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii