Gabriela Firea: „Reducerea impozitării pentru salariul minim încurajează munca și crește puterea de cumpărare a celor plătiți cu cele mai mici salarii”

Gabriela Firea: „Reducerea impozitării pentru salariul minim încurajează munca și crește puterea de cumpărare a celor plătiți cu cele mai mici salarii”

„Munca înnobilează, dar trebuie răsplătită pe măsura efortului depus. De multe ori, din păcate, nu se întâmplă asta, iar oameni onești primesc salarii prea mici pentru cât muncesc. În plus, aproape jumătate din salariul brut al unui angajat se întoarce acum la stat. Reducerea impozitării muncii, într-o primă etapă pentru cei plătiți cu salariul minim, poate fi o soluție în sprijinul românilor”, transmite senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook
„Reducerea impozitării pentru salariul minim încurajează munca și crește puterea de cumpărare a celor plătiți cu cele mai mici salarii. Partidul Social Democrat, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, premierul României, și-a asumat ca printre măsurile fiscale de anul viitor să ia în calcul o astfel de reducere.
Unii vor spune că-i încurajăm pe angajatori să plătească doar salarii mici, dar văzută dintr-un alt unghi, măsura poate fi o politică pentru atragerea forței de muncă în domenii unde oricum există deficit.
Un studiu privind impozitarea salariilor în 16 țări europene, prezentat de Romanian Business Leaders, arată că impozitarea muncii în România este printre cele mai mari. Realizat în perioada mai – august 2023, studiul cuprinde date din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria.
La un salariul brut de 1.000 de euro, adică aproape 5.000 de lei, un român rămâne în mână, după plata taxelor, cu doar 572 de euro, aproape 2.845 lei. Cu mult mai puțin decât un muncitor din Bulgaria, plătit cu același salariu brut și care duce acasă 653 de euro sau un muncitor din Olanda, pentru care câștigul net este 746 euro. Până și în Germania taxele pe salariile mici sunt de două ori mai mici față de România.
PSD se ține de promisiunile făcute la momentul preluării guvernării și caută soluții pentru un nou model economic și social. Printr-un dialog extins cu societatea și un parteneriat cu mediul de afaceri, putem discuta impactul tuturor acestor măsuri economice”, conchide Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii