fbpx

Marcel Ciolacu, despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: Nu e vorba de a lua un drept cuiva, ci de o echitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că în eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu e vorba de a tăia un drept, ci de echitate și a depune un efort comun în fața provocărilor economice cu care ne confruntăm.

Recent, judecătorii CCR au declarat neconstituțională legea PSD privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Astfel, foștii aleși care de la adoptarea legii și până acum nu și-au mai luat pensiile speciale ar urma să primească toți banii restanți.

Întrebat dacă Guvernul României are această sumă disponibilă, Ciolacu a răspuns: „Presupun că aceasta este legea, dar haideți să nu fim ipocriți. Știm foarte bine că suma nu este una spectaculoasă. În alte zone speciale există sume foarte mari la pensiile speciale. Nu e vorba de a lua un drept cuiva, ci de o echitate. Este un efort comun al tuturor, și al oamenilor politici, și a demnitarilor și a foștilor demnitari de a face față acestor provocări economice și sociale prin care trecem acum. E vorba de un respect între noi toți. Între români și clasa politică”.

Așa cum a mai spus, Marcel Ciolacu a repetat și acum că social-democrații vor aștepta motivarea Curții pentru a stabili pasul următor.

„Așteptăm motivarea Curții. Vom vedea dacă e de interzicere sau de impozitare. Haideți să așeptăm motivarea”, a insistat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților afirmase anterior că el oricum nu va beneficia de pensie specială deoarece și-a dat demisia după fiecare mandat de parlamentar.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii