Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA: „Noi dorim să încurajăm această tradiție de sacrificare a porcului de Crăciun în curtea noastră”

ANSVSA a constatat încă din luna septembrie a acestui an o creștere cu peste 30-40 la sută a alertelor europene în ce privește prezența Salmonellei în carnea de pasăre și astfel de la 1 octombrie până la sfârșitul anului ANSVSA a demarat o campanie de recoltare de probe carne pasăre proveniență Polonia și alte state membre.

„Constatăm cu îngrijorare apariția Salmonella în cât mai multe categorii de produse, pulpe, pipote, de aceea am intensificat controalele ca să nu ajungă pe rafturile supermarketurilor o asemenea carne. Pe această cale doresc să atrag atenția marilor rețele comerciale să se asigure că pun pe rafturi produse de la furnizori siguri. România nu este groapa de gunoi a nimănui. Trebuie să spunem și avem obligația ca la raft să avem produse sigure”, a spus Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA, la Metropola TV în cadrul Jurnalului de la ora 12 din 23 noiembrie.

„Tot în această perioadă ANSVSA a depistat la intrarea în România un container cu intestine, mațe destinate fabricării cârnaților în perioada de Crăciun și noi le-am retras, nu au intrat în țară aplicând măsuri drastice. Consumatorii să nu achiziționeze carne de porc  de la marginea șantului, de la oameni care o fac ilegal pe la colțul străzii pentru că riscăm ca aceste produse să nu fie controlate sanitar veterinar și să nu fie efectuat examenul trichineloscopic și carnea să fie infectată cu trichineloză. Atragem atenția consumatorilor să nu cumpere de pe site-uri de socializare carne de porc și să achiziționeze de la măcelăria de la colț sau de unde a cumpărat în cursul anului produse și carne de porc sigură. Noi dorim să încurajăm și eu personal provin din mediul rural și încurajez această tradiție de sacrificare a porcului de Crăciun în curtea noastră și aș vrea ca această cultură a sacrificării porcului să dăinuie și pentru copiii noștri. Încurajăm ferma de familie care poate să vândă în localitate porc de Crăciun”, a mai spus Mihai Ponea la Metropola TV.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
4.5 ° C
5.1 °
4 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
13 °
sâm
10 °

Opinii