Radu Oprea: „PSD spune şi susţine cu argumente că pensiile trebuie să crească cu 11 procente”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat, luni, că o creştere a pensiilor cu 11%, aşa cum au propus social-democraţii, ar fi una „corectă” şi ar veni ca o „măsură de compensare” pentru cei a căror putere de cumpărare a fost „foarte” afectată.

„PSD spune şi susţine cu argumente că pensiile trebuie să crească cu 11 procente. Acum, în acest moment, se fac simulări asupra impactului financiar, vor fi în continuare discuţii, de aceea acest capitol referitor la Buget-finanţe (în cadrul negocierilor cu PNL pe programul de guvernare) nu a fost închis”, a afirmat Oprea, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului.

El a precizat că inflaţia atinge 7,9%, iar coşul zilnic s-a scumpit cu peste 10%.

„Este o chestiune de a veni cu măsuri de compensare pentru cei a căror putere de cumpărare este afectată foarte tare. Atât timp cât inflaţia atinge o cifră de peste 7,9% şi, în fapt, inflaţia reală, pentru că acel coş zilnic al produselor pe care le folosesc cei cu venituri foarte mici s-a scumpit cu mai mult de 10%, este nevoie, obligatoriu, de o măsură de compensare a puterii de cumpărare. 11% este o cifră corectă, din punctul nostru de vedere”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit acestuia, prin combaterea evaziunii fiscale, veniturile la bugetul de stat ar putea creşte pentru a acoperi, inclusiv, această majorare de pensii.

„O sursă foarte serioasă trebuie să fie aceea prin eliminarea evaziunii fiscale, a contrabandei. (…) Aţi văzut că principalul contributor la bugetul de stat, în această perioadă, a ajuns o industrie, sigur nu încurajez pe nimeni să fumeze, dar industria tutunului a ajuns principalul contributor. Ştiţi de ce? Pentru că a scăzut contrabanda la graniţă, tranzitul nemafiind atât de puternic. Deci, sunt măsuri pe care le putem identifica, putem învăţa din această perioadă, gestionăm aceste lucuri şi vin venituri mai mari la bugetul de stat”, a menţionat Radu Oprea.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
4.4 ° C
4.5 °
3.9 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
12 °
sâm
12 °

Opinii