Romprest ar putea limita temporar serviciul de salubrizare

Romprest ar putea limita temporar serviciul de salubrizare

Romprest a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin, potrivit Agerpres.

Firma Romprest este nemulţumită de tergiversarea adoptării unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe soluţiile negociate de comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului. „Vă notificăm prin prezenta că în situaţia în care demersul nostru către Consiliul Local Sector 1 nu va primi răspuns în termenul contractual de cinci zile lucrătoare, respectiv Actul adiţional nr. 12 nu va fi aprobat de către Consiliul Local şi nu va fi implementat de primarul Sectorului 1 şi/sau departamentele de resort din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, începând cu data de 11.02.2021 vom limita/suspenda temporar activităţile serviciului de salubritate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1”, se arată în notificarea Romprest. Conform acesteia, încălcările repetate ale drepturilor delegatului conduc la limitarea/suspendarea pe perioadă nedeterminată a activităţilor serviciului de salubrizare delegat.

„Această decizie ne este impusă de blocarea totală de către reprezentanţii aleşi care reprezintă Autoritatea contractantă, în mod intenţionat şi cu vădită rea-credinţă, în baza unor interese partinice şi de grup, a negocierilor privind stingerea conflictelor contractuale, în contextul în care şi ultimul demers al Romprest de a soluţiona amiabil conflictele invocate, prin negocierea şi asumarea în cadrul legal al şedinţelor Comisiei mixte de mediere a unor soluţii de eşalonare a debitelor restante şi de diminuare temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului şi implicit a costurilor în sarcina Autorităţii, precum şi prin propunerea unor surse de finanţare ale serviciului care să conducă la reducerea sarcinilor pe bugetul local, este tergiversat de către reprezentanţii Autorităţii contractante”, se mai arată în notificare. Romprest menţionează că rezolvarea pe cale amiabilă a acestui conflict a fost tergiversată prin refuzul de a adopta soluţiile negociate de părţi în cadrul unei hotărâri a Consiliului Local.

„Refuzul de a accepta soluţia negociată, manifestat prin tergiversarea nejustificată a adoptării unei Hotărâri de Consiliu în acest sens, soluţie prin care operatorul a acceptat să suspende temporar o parte din drepturile sale legitime, legale şi contractuale pentru a salvgarda continuitatea serviciului public de salubrizare, reprezintă un grav abuz, manifestat la nivelul reprezentanţilor autorităţii locale”, au transmis cei de la Romprest Consiliului Local, primarului Clotilde Armand, Primăriei şi Prefecturii Municipiului Bucureşti. Reacţia primarului Sectorului 1 Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a acuzat, miercuri, pe consilierii PNL şi ai PSD că au „deturnat” şedinţa de Consiliu Local dedicată cu prioritate spitalelor, şcolilor şi reformei în Poliţia locală şi că aceştia, potrivit ei, au vrut să se discute în schimb despre situaţia companiei de salubrizare Romprest.

Sebastian Burduja vorbește despre bullying dictatorial

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a reiterat că formaţiunea sa nu poate gira iniţiative unilaterale, fie ele şi ale unor „parteneri”, prin care s-ar da peste cap viaţa tuturor bucureştenilor din comunitate, referindu-se la discuţiile în contradictoriu cu primarul Clotilde Armand din şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri.

„Aseară târziu am aflat cu mare surprindere de la colegii mei consilieri locali PNL de la Sectorul 1 că primarul Armand a convocat o şedinţă de îndată – azi, la ora 16,00. Astfel de şedinţe se convoacă, potrivit legii, în situaţii complet neprevăzute, de forţă majoră. Ne-am întrebat: ce poate fi atât de urgent şi neprevăzut pe ordinea de zi? Deşi în ultimele săptămâni am învăţat că inclusiv un ‘partener’ de guvernare locală te poate surprinde cu jigniri, minciuni şi scandaluri gratuite, episodul de astăzi stabileşte un nou record. Am regăsit stupefiaţi pe ordinea de zi aceleaşi proiecte de acum o săptămână, identice la virgulă, legate de situaţia parcărilor şi a Poliţiei Locale din Sectorul 1. Niciuna dintre sutele de observaţii ale consilierilor PNL şi ale societăţii civile nu a fost luată în seamă. Adevărul absolut este deţinut numai de cei care îl impun în mod arbitrar şi agresiv. Ceilalţi au, aparent, doar „dreptul” să tacă şi să ridice mâna”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook. Burduja a precizat că educaţia copiilor, spitalele, siguranţa publică, locurile de parcare ţin de interesul public.

„Pentru noi nu sunt o joacă şi nici prilej de scandal permanent, ci oportunitatea de a găsi – în mod transparent, constructiv şi legal – soluţii la problemele cetăţenilor. Fără îndoială, fiind din start ‘condamnaţi’, vom fi martori şi la finalul şedinţei de astăzi la variaţiuni pe teme deja testate acum o săptămână: ‘USL trăieşte la Sectorul 1’, consilierii liberali sunt ‘fripturişti’, ‘analfabeţi’ sau ‘infractori’. Vă întreb pe dumneavoastră: v-aţi încălca principiile sub ameninţarea acestui bullying dictatorial sau v-aţi strădui să faceţi ceea ce trebuie pentru a schimba în bine viaţa oamenilor pe care îi reprezentaţi? Noi alegem să facem ceea ce trebuie”, a mai scris Burduja.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii