A sosit a zecea tranșă de vaccin Pfizer în România

A sosit a zecea tranșă de vaccin Pfizer în România

A zecea tranșă de vaccinuri a ajuns în România, pe cale aeriană. Cele peste 200.000 de doze au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

„Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze”.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Autoritățile au anunțat că dozele livrate în perioada următoare României de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin.

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii