AI întărește securitatea la Festivalul de Film de la Cannes: 884 de camere video, 462 de butoane de urgenţă, 400 de agenţi

AI întărește securitatea la Festivalul de Film de la Cannes: 884 de camere video, 462 de butoane de urgenţă, 400 de agenţi

Repetiția generală pentru securitatea la Jocurile Olimpice din vară, de la Paris, se va face la Festivalului de Film de la Cannes de la mijlocul acestei luni. Concret, securitatea la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului va fi una tehnologizată, cu dispozitive experimentale folosite într-un moment în care planul Vigipirate se află la cel mai înalt nivel, scrie AFP.

17 „camere de protecţie video care utilizează inteligenţa artificială (AI)” vor fi instalate la evenimentul la care sunt așteptate zeci de staruri, mii de spectatori și 4.500 de jurnalişti acreditaţi, a anunţat primăria din Cannes.

Aceste camere vor fi instalate „în mod experimental” în jurul Palais des Festivals, zona cea mai supravegheată, unde au loc proiecţiile şi unde sunt aşteptaţi, printre alţii, Francis Ford Coppola, George Lucas, Emma Stone, Selena Gomez, Catherine Deneuve şi Demi Moore.

Tehnologia va permite Centrului de Protecţie Urbană (CPU) al oraşului să „depisteze evenimente sau comportamente considerate suspecte sau de risc” şi va ajuta la detectarea coletelor abandonate, a prezenţei armelor, a persoanelor pe jos sau a oricăror mişcări de mulţime, detaliază primăria.

Aceste camera nu vor fi însă singurele! Ele vor fi combinate cu „cea mai densă reţea de protecţie video din Franţa”, 884 de camere – „una la fiecare 84 de locuitori” – pentru „a face sistemul de securitate mai eficient”, adaugă primarul.

Alt suport tehnic: „462 de butoane de apel de urgenţă, conectate direct la CPU, au fost implementate în mod pionierat de către municipalitate în spaţiile publice, precum şi în şcoli, baruri, clădiri şi instalaţii publice, lăcaşuri de cult şi magazine”.

Cu toate acestea, cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris şi de provocarea lor în materie de securitate, în timp ce Cannes poate conta pe 200 de poliţişti municipali şi 66 de agenţi de supraveghere municipali, la sfârşitul lunii aprilie, aleşii din Cannes erau îngrijoraţi de o posibilă lipsă de personal al poliţiei naţionale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii