Alexandru Rafila: „Noi am asistat la o perioadă de bâlbe, de declaraţii contradictorii, nu stau să comentez”

Alexandru Rafila: „Noi am asistat la o perioadă de bâlbe, de declaraţii contradictorii, nu stau să comentez”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, a vorbit despre restricțiile instituite de autorități în vederea limitării cazurilor de infectare cu coronavirus.

Specialistul spune că toate evidențele merg spre o înrăutățire a indicatorilor care se referă la evoluția crizei sanitare de la noi din țară.

„M-am uitat pe raportări, erau scăderi pe toată linia în ceea ce priveşte incidenţa cumulată. În continuare testarea rămâne un punct vulnerabil şi dacă până spre toamnă aveam o speranţă că lucrurile intră într-o oarecare cadenţă şi chestiunea cu testarea devine abordată şi profesionist şi echilibrat la nivel naţional pentru că problema în mod evident a fost legată de judeţele care nu testau sau testau extrem de puţin discordant faţă de judeţele alăturate. Din noiembrie lucrurile s-au cam stricat pentru că am intrat într-o logică politică şi atunci s-a cam pierdut direcţia. Ea nu a fost recâştigată după alegeri”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila consideră că restricțiile impuse de autorități nu sunt productive, fiindcă lumea le va ocoli. Mai mult, sunt oameni care se testează acasă și nu anunță dacă vor fi depistați pozitiv, motiv pentru care virusul se va răspândi la fel de des, precum și înainte de restricții.

Deputatul PSD a precizat că în ultima perioadă s-a înregistrat o perioadă de bâlbe şi declaraţii contradictorii.

„Noi am asistat la o perioadă de bâlbe, de declaraţii contradictorii, nu stau să comentez, dar nu se poate să introduci această măsură a reducerii programului în magazine. După cinci zile vine domnul prim ministru că deja a scăzut incidenţa bolii după trei zile de aplicare a acestei măsuri şi ne anunţă că urmează ca măsura să fie ridicată înainte de Paşte pentru că atunci probabil circulaţia virusului nu este influenţată de această măsură. Sunt chestiuni care nu au fir logic”, a mai spus Rafila, conform news.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii