Angel Tîlvăr: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României

Angel Tîlvăr: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României

Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii, a susținut la Washinton, Ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, care face parte din delegaţia premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii.

„Eu am fost la Londra săptămâna trecută şi m-am întâlnit cu noul ministru al Apărării domnul Grant Shapps şi mi-a spus cât de mult apreciază instructorii români, pentru că România este implicată, alături de Marea Britanie, într-un program de pregătire, Interflex”, a afirmat Angel Tîlvăr, citat de Agerpres..

În acest sens, ministrul Apărării a vorbit despre „posibilităţi multiple”.

„Este posibilitatea asta, plus că există misiunea EUMAM – EU Military Assistance Mission in support of Ukraine, care este în format european, care vizează şi pregătirea militarilor ucraineni. Depinde ce nevoi de pregătire sunt – dacă sunt de nivel maritim, de nivel de vânători de munte şi aşa mai departe”, a comletat oficialul român.

De asemenea, piloţi ucraineni pot fi instruiţi la Baza Aeriană Borcea. „Ei trebuie să treacă printr-un proces de dobândire a unor abilităţi lingvistice. Noi suntem pregătiţi să îi primim, deşi prioritatea noastră numărul unu este antrenarea şi pregătirea piloţilor români, întrucât urmează să avem 32 de noi avioane F-16, iar nevoia de pregătire pentru piloţi este evident că este de înţeles pentru toată lumea”, a completat Tîlvăr.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii