Cărbunaru: Guvernul subliniază că libertatea presei trebuie protejată şi niciun jurnalist nu poate fi ameninţat, intimidat, agresat

Cărbunaru: Guvernul subliniază că libertatea presei trebuie protejată şi niciun jurnalist nu poate fi ameninţat, intimidat, agresat

Guvernul subliniază că libertatea presei trebuie protejată şi niciun jurnalist nu poate fi ameninţat, intimidat sau agresat, a transmis, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, în legătură cu sentinţa de condamnare a celor implicaţi în ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan.

„Guvernul subliniază că libertatea presei trebuie protejată şi niciun jurnalist nu poate fi ameninţat, intimidat sau agresat. Constituţia României garantează libertatea de exprimare, care este valoare de bază a unui stat democratic. Este şocantă gravitatea acestui caz, încheiat cu condamnarea celor implicaţi în ameninţarea unui jurnalist de investigaţie. Instituţiile responsabile au datoria tragerii la răspundere a celor vinovaţi în toate investigaţiile aflate în derulare. Oricine ajunge să comită astfel de fapte trebuie să răspundă în faţa legii”, a declarat Cărbunaru.

Fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci, au fost condamnaţi definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 3 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzaţi că l-au determinat pe un poliţist de la Academie să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

Instanţa supremă a respins ca nefondate apelurile declarate de Emilia Şercan, cei doi inculpaţi şi DNA, fiind menţinută sentinţa aplicată în mai 2021 de Curtea de Apel Bucureşti.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii