Coaliția PSD PNL renunță la candidatul unic pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

Coaliția PSD PNL renunță la candidatul unic pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

După o ședință-maraton, noaptea trecută, șefii coaliției PSD PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au luat decizia de a nu mai acorda sprijin candidatului unic Cătălin Cîrstoiu. În locul său, fiecare partid va avea propriul candidat pe listele electorale. Astfel, este de așteptat ca din partea PSD să intre în cursă Gabriela Firea, iar din partea PNL, Sebastian Burduja.

Până în martie, când doctorul Cîrstoiu a fost desemnat candidat, atât Gabriela Firea, fost primar general în perioada 2016-2020, cât și actualul ministru al energiei, Sebastian Burduja, și-au exprimat dorința de a candida. Liderii celor două partide au hotărât însă altfel la momentul respectiv. Drept urmare, aruncă acum în cursă doi candidați, care însă nu se vor ataca în timpul campaniei, ci vor căuta să atragă electoratul cu soluții reale pentru multiplele probleme ale Capitalei.

PSD și PNL mai au doar o săptămână la dispoziție pentru a-și înscrie oficial candidații care să se lupte cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone pentru fotoliul de primar general.

Candidații la primăriile de sector și listele pentru consilii locale vor rămâne în continuare la comun, așa cum prevede și protocolul semnat recent chiar de către Gabriela Firea și Sebastian Burduja, în calitate de lideri ai filialelor bucureștene ale PSD și PNL.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii