Cu JO de la Tokyo se poate întâmpla orice

Cu JO de la Tokyo se poate întâmpla orice

Japonia se confruntă cu un nou val de coronavirus, cu şase luni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate de anul trecut. Un ministru japonez a recunoscut, că „orice se poate întâmpla”.

Taro Kono, ministru al Reformei administrative şi personaj cheie al guvernului nipon, a refuzat să excludă eventualitatea ca Jocurile să fie anulate, Tokyo şi alte departamente din Japonia fiind în stare de urgenţă până cel puţin pe 7 februarie. „Ţinând cont de situaţia coronavirusului, orice se poate întâmpla”, a declarat Kono într-o conferinţă de presă.

„Comitetul de organizare şi CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) trebuie să reflecteze la planuri de salvare”, a adăugat ministrul, insistând asupra faptului că executivul nipon va pregăti „ferm” Jocurile Olimpice şi paralimpice. Kono este primul responsabil politic de rang înalt care se detaşează public de linia premierului Yoshihide Suga, care susţine că Japonia va putea organiza „jocuri sigure şi securizate” în această vară.

Susţinerea populaţiei nipone pentru Jocurile Olimpice a scăzut

În ciuda vaccinurilor care vor sosi în Japonia în lunile următoare, susţinerea populaţiei nipone pentru Jocurile Olimpice a scăzut considerabil. Un recent sondaj în arhipelag a arătat că 80 la sută din persoanele chestionate consideră că Jocurile ar trebui amânate din nou sau pur şi simplu anulate. Sportivii niponi vor fi toţi autorizaţi să revină în ţară, dar nu vor putea evita o perioadă de izolare de 14 zile la revenire. Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august.

Presa naţională a relatat că Japonia va suspenda o excepţie care va permite sportivilor străini să intre în ţară pentru a se antrena chiar în timpul stării de urgenţă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii