Deputaţii au majorat pedepsele pentru mai multe infracţiuni

Deputaţii au majorat pedepsele pentru mai multe infracţiuni

Deputaţii au majorat pedepsele pentru mai multe infracţiuni şi au introdus şi alte fapte în sfera celor sacţionate penal. De exemplu, cei care îşi terorizează vecinii, sau fac presiuni de orice natură, pentru a-i forţa să-şi vandă locuinţele, riscă patru ani de închisoare. Este una dintre prevederile incluse în cele două proiecte de lege care aduc modificări Codului Penal şi care au primit astăzi vot favorabil în plen şi urmează să ajungă la Cotroceni pentru promulgare.

Angajații din primării. care vor elibera autorizații false prin care se atestă faptul că sunt mai mult de 15.000 de locuitori în localitățile administrate, riscă pedepse cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Infracțiunea este prevăzută inclusiv pentru proprietarii sălilor de jocuri de noroc, care funcționează în baza adeverințelor false.

Actul normativ reglementează clar că în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori sunt interzise sălile jocurilor de noroc. În prezent există termenul de unități administrativ-teritoriale, acestea fiind interpretate ca județe, astfel încât legislația poate fi ocolită.

Modificările Codului Penal incriminează și fapta prin care se împiedică folosința normală a locuinței, în cazul titularului de drept, pedeapsa fiind până la cinci ani de închisoare. Deputații au adoptat și majorările pedepselor pentru infracțiunile de trafic de persoane și de minori, sclavie sau pornografie infantilă. Acestea pot ajunge până la 12 ani de închisoare, fără posibilitatea suspendării executării sub supraveghere și până la 20 de ani, dacă sunt implicați minori. Ambele acte normative vor fi transmise președintelui pentru promulgare, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.2 ° C
34.4 °
32.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
mie
35 °
joi
39 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii