Deschiderea oficială a Campionatului European de fotbal

Tenorul Andrea Bocelli a interpretat aria Nessun Dorma, vineri seară, la Roma, la deschiderea oficială a Campionatului European de fotbal, într-un spectacol impresionant organizat de UEFA.

La încheierea ariei, o balerină a fost urcată spre văzduh, sprijinită de 24 de mingi imense în culorile echipelor participante. Interpretarea lui Bocelli a fost însoţită de un foc artificii pe Stadio Olimpico, tot în culorile participantelor.

Deschiderea a fost dată de Francesco Totti şi Alessandro Nesta. Fanfara poliţiei italiene a cântat din opera Wilhelm Tell, iar poliţişti călare au apărut pe Stadio Olimpico din Roma.

12 percuţionişti agăţaţi de acoperişul arenei au apărut în incintă, unde aflau şi sportivi cu mingi uriaşe reprezentând culorilor celor 24 de participante. Pe arenă au fost prezenţi 16.000 de spectatori.

Ceremonia s-a încheiat cu un moment digital în care s-a intonat imnul Euro-2020, cântat de DJ-ul olandez Martin Garrix, alături de Bono & The Edge, imn intitulat: „We Are The People We’ve Been Waiting For”. Startul competiției a fost dat de meciul din grupa A, dintre Turcia și Italia, care s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23.5 ° C
26.1 °
21 °
44 %
0.5kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii