E oficial: De luni, majoritatea elevilor vor reveni fizic la cursuri

E oficial: De luni, majoritatea elevilor vor reveni fizic la cursuri

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o ședință la Palatul Cotroceni pe tema redeschiderii școlilor. Șeful statului a anunțat că de luni majoritatea elevilor vor reveni fizic la cursuri.

„În ultimele săptămâni incindența bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puține persoane la ATI. Așa cum spun eperții, trendul este descendent(…)Marea majoritatea țărilor deschid școlile. În majoritatea statelor școlile sunt deja deschise. Sunt doar trei state care nu deschid școlile. În unanimitate am decis: De luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală(…)

Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure. În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid, în scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală, de la grădiniță la liceu

În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1 – 4 merg la școală, iar din ciclul secundar doar copii de clasa a opta. Din liceu merg tinerii de clasa a 12-a. În scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1 – 4 la școală, restul urmând școala online. În carantină, toată lumea stă acasă. În consecință, grădinițele și clasele 1 – 4 funcționează fizic peste tot, mai puțin localitățile care intră în carantină”, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20 ° C
20 °
18.9 °
69 %
1kmh
0 %
lun
20 °
mar
26 °
mie
26 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii