Gabriela Firea: Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap din Capitală este tăiat la jumătate, de trei ani, la cererea primarului general

Gabriela Firea: Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap din Capitală este tăiat la jumătate, de trei ani, la cererea primarului general

„400 de milioane de lei au fost <<luate>> de la adulții cu handicap din București, fără bază legală, în ultimii trei ani”, afirmă Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Este o acțiune fără milă față de aceste persoane aflate în nevoie! Aceste persoane au nevoie de bani ca de aer și este o totală lipsă de respect față de nevoile lor din partea coaliției care conduce Consiliul General al Municipiului București”, mai spune fostul primar general al Capitalei.

„La cererea consilierilor generali PSD București, Direcția Economică a PMB a recunoscut public datoria de peste 400 de milioane de lei, sumă adunată în ultimii trei ani pentru că persoanele adulte cu handicap primesc doar 250 de lei lunar, în loc de 500 de lei. Practic, în fiecare lună, li s-a <<furat>> jumătate din banii de care ar fi avut dreptul.

Este decizia personală a primarului general pentru că nu există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București care să modifice vechea decizie, din mandatul meu de primar general, când sprijinul pentru persoanele adulte cu handicap a fost stabilit la 500 de lei lunar”, amintește Gabriela Firea.

„Este clar că, în continuare, conducerea Primăriei Capitalei, privește cu dispreț acești cetățeni și consideră sprijinul o pomană. Mai mult, încearcă să inducă ideea că dacă ar plăti suma întreagă nu ar mai fi bani pentru alte servicii. Este de neînțeles tocmai pentru că primarul general se laudă că a scăpat instituția de datoriile istorice și are bani.

Drepturile persoanelor adulte cu handicap din Municipiul București trebuie respectate și sumele plătite integral. Altfel, primarul general trebuie să-și asume decizia de tăiere a sprijinului și să vină în fața consilierilor cu un proiect prin care suma să fie înjumătățită legal!”, conchide Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii