Gabriela Firea, senator PSD: „73 de copii s-au născut şi alţi peste 1700 urmează să vină pe lume, ca urmare a proiectului pentru creşterea natalităţii”

Gabriela Firea, senator PSD: „73 de copii s-au născut şi alţi peste 1700 urmează să vină pe lume, ca urmare a proiectului pentru creşterea natalităţii”

Gabriela Firea, senator PSD şi fost ministru al Familiei, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că „73 de copii s-au născut şi alţi peste 1700 urmează să vină pe lume”, ca urmare a proiectului pentru creşterea natalităţii.

„73 de copii născuți și alți peste 1.700 care urmează să vină pe lume! Sunt rezultatele după un an al programului pentru creșterea natalității pe care l-am inițiat în mandatul de ministru al Familiei!

Și nu tragem linie încă. Din cele 10.000 de dosare depuse anul trecut, doar circa 3.000 de cupluri au început tratamentul. Până acum, peste jumătate dintre proceduri au fost un succes, ceea ce ne dă speranțe că vom avea o creștere importantă a numărului de nașteri în acest an.

Am văzut că unii numesc, ironic, acest program drept „proiectul Firea”. Mă onorează asta! Cea mai mare satisfacție a unui om este când lasă ceva în urmă, când poate schimba în bine viața celor din jurul său. Mă bucur nespus că am reușit să îndeplinim un mare vis, cel de a deveni părinți, sutelor de cupluri cu probleme medicale care au beneficiat până acum de sprijinul de stat.

Am propus acordarea sprijinului financiar de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile cu gândul la miile de tineri care se luptă cu infertilitatea. Aproape 5% dintre cuplurile din România au această problemă medicală. Iată că nu m-am luptat în zadar pentru a convinge colegii din Guvern și din coaliția de guvernare că acest proiect merită toți banii. Le mulțumesc încă odată colegilor mei social-democrați și celorlalți politicieni care au înțeles necesitatea proiectului.

Sunt convinsă că acest program va continua și se vor găsi resursele necesare pentru a ajuta alte cupluri în nevoie.

Celor care au devenit deja părinți sau urmează în lunile următoare, le doresc tot bine din lume!

Tinerilor care nu au început încă procedurile, le spun să aibă răbdare și încredere în Dumnezeu!

Iar cuplurilor care încă nu avut succes, la transmit să nu-și piardă speranța! Doamne ajută!”, a scris Gabriela Firea în postarea sa de pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii