Marcel Ciolacu este candidatul pe care și-l doresc social-democrații să candideze la Președinție în 2024

Marcel Ciolacu este candidatul pe care și-l doresc social-democrații să candideze la Președinție în 2024

Marcel Ciolacu este candidatul pe care și-l doresc social-democrații să candideze la Președinție în 2024, a mărturisit Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost premier al României. Oficialul a afirmat că în mod normal, președintele partidului candidează la Președinție.

Mihai Tudose a declarat că PSD vrea ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție. Oficialul a fost întrebat dacă în anul 2024 este posibil un tandem PNL – PSD cu Nicolae Ciucă la președinție și Marcel Ciolacu încă 4 ani prim-ministru. „Teoretic este posibil orice. Practic, eu cred că este timpul să avem un președinte social-democrat”, a răspuns europarlamentarul PSD.

De asemenea, Mihai Tudose a mai afirmat că în mod normal, președintele partidului candidează la funcția de președinte al țării, însă membrii partidului vor purta o discuție legată de acest subiect pentru a stabili cu exactitate.

Cert este că social-democrații și-au exprimat de mai multe ori dorința de a-l înainta pe Marcel Ciolacu spre această funcție. „Astăzi, în seara aceasta vorbind, oamenii din partid (spun – n.r.): președintele candidează la președinție”, a spus fostul premier Tudose.

Marcel Ciolacu nu a anunțat dacă urmează să candideze la președinția României. „Nu neapărat (voi candida – n. r.). Sunt și alți oameni în România care sunt autentici de stânga. V-am spus că am stat de vorbă cu președintele Academiei. E o încântare. Nu am avut această discuție (dacă va candida – n.r.), dar e o încântare să vorbești. E un om de stânga complet, un om care gândește de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale sunt social-democrate. Românii și întreaga Europă, întreaga lume are nevoie de o conducere de stânga, să se reașeze lucrurile”, a spus Ciolacu. 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1.5 ° C
2.7 °
0.5 °
92 %
1kmh
100 %
Dum
4 °
lun
6 °
mar
8 °
mie
9 °
joi
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii