Ministrul Apărării: Prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale

Ministrul Apărării: Prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale

Prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale, a afirmat, marţi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în cadrul întrevederii avute cu adjunctul şefului Misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Michael Dickerson.

Cu acest prilej, ministrul Tîlvăr a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii pe dimensiunea de apărare, apreciind, în context, angajamentul constant al SUA pentru întărirea securităţii în regiunea Mării Negre, se precizează într-un comunicat al MApN.

„Parteneriatul strategic dintre România şi SUA, pe dimensiunea de apărare, este important pentru ambele state, asigurând o colaborare solidă în faţa ameninţărilor de securitate pe plan regional şi nu numai. De asemenea, prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale”, a subliniat ministrul.

Cei doi oficiali au punctat importanţa continuării demersurilor în comun, în vederea finalizării proiectelor majore de înzestrare, inclusiv privind schimbul de expertiză şi tehnologie, în scopul modernizării Armatei României, creşterii nivelului de interoperabilitate şi întăririi capacităţii de răspuns la provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

În contextul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, a fost subliniată importanţa continuării acordării asistenţei de securitate.

Totodată, a fost reiterată, în cadrul întrevederii, susţinerea deplină a României pentru avansarea Republicii Moldova pe traseul european.

În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul apărării, doresc să subliniez nivelul excelent de dialog şi interacţiune cu Republica Moldova, precum şi disponibilitatea de a răspunde solicitărilor de sprijin”, a spus ministrul român al Apărării.

La finalul întâlnirii, ministrul Angel Tîlvăr a subliniat că 2024 este un an aniversar, în care sunt marcaţi 20 de ani de la aderarea României la NATO, precum şi împlinirea a 75 de ani de la semnarea Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.9 ° C
17.2 °
14.9 °
72 %
3.6kmh
75 %
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii