Noi date în ancheta desfășurată în cazul fetiței din Timiș, care a murit după ce ar fi căzut din pat

Noi date în ancheta desfășurată în cazul fetiței din Timiș, care a murit după ce ar fi căzut din pat

Noi pași în ancheta desfășurată în cazul fetiței de 4 ani din Mașloc, județul Timiș, care a murit după ce ar fi căzut din pat. După mai bine de două luni de la tragedie, asistenta maternală care o avea în grijă pe micuță a fost chemată de procurori pentru a i se aduce la cunoștință faptul că are calitatea de suspect în dosar.

Ea a declarat la ieșire că este nevinovată. Vă avertizăm, sunt informații cu puternic impact emoțional.

Asistenta maternală a ajuns marți în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, însoțită de avocată. Ea a declarat că tot ce a apărut în presă până acum este o minciună.

Asistenta maternală a luat la cunoștință faptul că are calitatea de suspect în dosar. Tragedia a avut loc pe 7 decembrie. La acel moment, asistenta maternală, în vârstă de 72 de ani, avea în grijă 5 copii – unul de 17 ani, un copil de 11 ani, pe care l-a și adoptat, dar și 3 frați – un bebeluș, fetița de 4 ani și frățiorul ei de 6 ani.

În acea noapte, fetița ar fi căzut din pat, între pat și dulap, iar loviturile pe care le-ar fi suferit în urma căzăturii i-ar fi provocat moartea. Asistenta maternală, care are și pregătire medicală, nu a sunat imediat la 112. A sunat după serviciile de urgență mult prea târziu, după ce fetița decedase. Echipajul medical a descoperit că trupul micuței era acoperit de vânătăi și de lovituri.

Inițial, încadrarea a fost de loviri și alte violențe, însă a fost schimbată în lovituri cauzatoare de moarte. Asistenta maternală a fost audiată o singură dată de procurori. Nici inspectorii de la Protecția Copilului nu au reușit să stea de vorbă cu ea. Femeia a refuzat să îi primească în curte.

După producerea tragediei, copiii au fost luați din grija femeii, cu excepția celui adoptat, și plasați la o altă asistentă maternală, care avea deja o condamnare pentru violență.

De aproximativ 3 săptămâni, copiii se află la o mătușă, potrivit tvrinfo.ro

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii