O lege împotriva risipei alimentare ar urma să intre în vigoare în România

O lege împotriva risipei alimentare ar urma să intre în vigoare în România

O nouă lege împotriva risipei alimentare ar urma să intre în vigoare în România. Legea are ca obiectiv principal reducerea risipei alimentare prin implementarea unor măsuri și politici eficiente la nivel național.

Această schimbare reprezintă o trecere de la recomandări la reglementări obligatorii, subliniind importanța combaterii risipei alimentare și necesitatea unei acțiuni concrete din partea tuturor actorilor implicați. Prin impunerea unor standarde și măsuri specifice, legea își propune să micșoreze cantitatea de alimente aruncate și să promoveze practici mai responsabile în ceea ce privește gestionarea resurselor alimentare.

Implementarea acestei legi va reprezenta un pas semnificativ în lupta împotriva risipei alimentare în România și va contribui la promovarea unei utilizări mai eficiente și sustenabile a alimentelor în întreaga țară.

”Veste bună din Parlament! Proiectul privind reducerea risipei alimentare a primit astăzi ultimul raport favorabil şi se îndreaptă spre vot săptămâna următoare!!

În fiecare zi, în România, se culcă flămânzi mii de copii. Asta în timp ce tone întregi de alimente sunt aruncate zilnic. Putem să ducem aceste alimente la cei care au nevoie de ele.

Ce spune legea

– Autoritățile publice vor implementa măsuri de reducere a risipei alimentare atunci când în activitatea lor gestionează produse alimentare

– Operatorii economici vor avea obligația să implementeze cel puțin două măsuri, dintre cele prevăzute în lege, înainte să arunce alimentele

– Vom crea o platformă online, gestionată de Ministerul Agriculturii, în care vor fi raportate informații de la operatorii economici cu privire la alimentele aruncate/salvate

– Mai puțină birocrație! Va fi mai ușor pentru asociații să ia alimentele care nu sunt foarte perisabile

– Vom avea o strategie națională împotriva risipei alimentare”, a scris pe o rețea socială Diana Buzoianu, unul dintre inițiatorii proiectului, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii